House of Orginals, Plåtburk Chiafrön

Pris:
120 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
House of orginals
Antal:
Finns i lager
Chiafrön i plåtburk
Chia är en blommande växt som tillhör mintfamiljen. Chiafrön har använts av aztekerna sedan urminnes tider som baslivsmedel och energitillskott. 2 msk chiafrön innehåller mer omega-3 än en hel laxfilé.

Hälsoeffekter av chiafrön:
Chiafrön är rika på protein, antioxidanter, omega-3, kostfibrer samt en mängd olika mineraler, vilket gör det till ett av de mest näringsrika livsmedel som finns. Omega-3-fettsyror är essentiella oljor som behövs för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. Dessa fleromättade syror förser huden med näring och gör den mjuk och följsam samtidigt som de ser till att slemhinnor, membran och nerver fungerar normalt. Fettsyrorna har även en betydande roll för syresättningen av kroppens organ. Dessa underlättar nämligen transporten av syre genom blodet till alla celler, vävnader och organ.
Protein behöver kroppen för att bygga upp och bibehålla muskelmassa medan kostfibrer bland annat främjar matsmältningen.
Chiafrön innehåller även rikliga halter kalium, kalcium, fosfor, magnesium och järn. Magnesium kallas ibland ”mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Kalium hjälper till att sänka blodtrycket medan kalcium bland annat bibehåller en frisk benstomme och friska tänder. Järn hjälper bland annat till i bildandet av röda blodkroppar medan fosfor bidrar till normal energiomsättning.Ingredienser: Ekologiska Chiafrön.
500g